Блог

“Скрап бук” албуми – създайте своята семейна история

“Скрап бук” албуми –  създайте своята семейна история

“Скрап бук” албуми

създайте своята семейна история

 

Оставете следи зад Вас, сложете и защитете Вашите безценни семейни снимки и спомени. Скрап бук албумите са един прекрасен и креативен начин човек да документира своята семейна история и да създаде дълготраен подарък за следващите поколения. На пръв поглед такъв тип решение може да изглежда трудоемко или твърде ангажиращо в този забързан свят, но то може да се превърне в едно лесно и позитивно приключение. Създаването на такъв албум е бързо и тук ще представим две лесни стъпки, по които може да се водите.

 

1. Съберете спомените си

Спомени- събитията, които отекват в съзнанието ни и които искаме да съхраним най-дълго. В албумите ни най-често присъстват сватбени спомени на наши родители, снимки на нашите прадеди от техните младини, общи снимки на семейството по коледните празници и подобни други поводи за усмивки.

Това са само част от идеите, които можем да Ви дадем за начало на Вашия скрап бук албум. Съберете Вашите снимки, принтирайте ги и след това започнете да творите! Тук имате свобода да експериментирате, да разполагате снимките, където Вие пожелаете, да ги надписвате, да рисувате около тях, да лепвате различни стикери. Позволете на Вашето въображение да се развихри. Снимките са по избор, не е задължително те да включват само хора, те може да са и Ваше любимо място от детството.

Други  идеи, които могат да бъдат включени са и по-малки предмети, които е хубаво да се поставят в прозрачни, самозалепващи се джобове за сувенири. По-големи наследствени ценности като джобен часовник също могат да бъдат включени чрез фотокопиране или сканиране и използване на копията за Вашия албум.

За Ваше улеснение ние предлагаме сканиране на документи и снимки и това ще бъде проблем, който няма да се налага да мислите.

 

2. Създайте организираност

След като сте събрали нужните снимки и материали за скрап бук албума, то следващата стъпка е Вие да го организирате добре. Има различни начини това да се постигне, като това вече е по Ваш избор и вкус.

Един начин е да надпишете разделите, за да може най-бързо и лесно да разграничите снимките. Те може да се сложат в категория -човек, семейство, времеви период, етапи от живота или друга тематика. По този начин може несъзнателно Вие да създадете един модел, който да следвате през целия албум, с който да придобиете един завършен и красив краен вид. В процеса на работа е хубаво да използвате химикал или молив, с който да записвате детайли от всяка снимка на гърба, включително имената на хората, събитието, локацията и датата на заснемането на снимката.

 

 

Скрап бук албумите наистина са един чудесен начин ние да съхраним нашите най-скъпоценни спомени. Това е повод ние да се откъснем от всекидневното ни, забързано ежедневие и да се потопим в нашите спомени и да се заредим с позитивни емоции за дни напред. Това също така може да се окаже повод и за сближаване. Направете подарък или извикайте близък приятел и заедно започнете да творите, ще видите колко по-щастливи и изпълнени с позитивни емоции ще бъдете накрая!

Екипът на InstaPhoto!